Alapítványaink

 

 

 

 
 

Nagyításért klikk a képre!

 

TEHETSÉGES és HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY

1196 Budapest, Ady Endre út 73-75.

Tel./fax: 06-1-282-96-31

adószám: 18238592-1-43

 

Tehetséges és Hátrányos Helyzetű gyermekekért Alapítvány 1999. óta működik. Jogutódja az Ady Iskola a Gyermekekért Alapítványnak, mely 1991-ben alakult. Ebből következik, hogy iskolánkban 15 éve folyik alapítványi tevékenység. Fő célunk iskolánkban magas színvonalon folyó művészeti tevékenységek támogatása; a tanulásban és művészeti területen (ének, zene, tánc, képzőművészet) tehetséges, de anyagilag hátrányos helyzetű gyermekek segítése.

Ennek érdekében az évek folyamán kiemelten támogattuk a kórus- és tánc táborokat, az erdei iskolákat, a tanulmányi versenyek győzteseit. Több esetben fizettük a kiváló tanulmányi eredményű tanulók középiskolai előkészítőit, tankönyveit. Fellépő ruhákat vásároltunk az iskolai énekkar számára, jutalomkirándulásokat finanszíroztunk az év legeredményesebb tanulói számára.

Kiemelkedő beruházásunk volt az iskolai játszótér megépítése, udvari padok, bútorok vásárlása. Beszereztünk az oktatás korszerűsítésére projectort, s DVD filmek vetítésére is alkalmas, jó minőségű és drága notebookot, a 2005-ös év végére teljesült régi vágyunk, hogy az iskola alsós és felsős kórusát is új fellépő ruhába öltöztethettük.

Célunk a jövőben, hogy az igen magas színvonalon működő és széles körben elismert kórusunkat hozzásegítsük külföldi fellépésekhez, utazásokhoz. Ennek teljes összegét a környezetünkben élő családok biztosan nem tudják kifizetni. Tervezzük még az iskolai sportpálya korszerűsítését is, mely szintén nagy összeget igényel.

Minden (bármily csekély összegű) adományt hálás szívvel fogadunk, felhasználásáról elszámolunk. Mivel alapítványunk közhasznú minősítést kapott, ezért az adomány összege az adóalapból leírható.

 

 

 

 

Tisztelettel és köszönettel:

Kácsorné Barcsik Tünde

alapítványi elnök